PRODUKTANBEFALNINGER FOR EKSTRA SENSITIVE
OG KJEMISK MILJØINTOLERANTE (
oppdatert 19.11.2014):Gå evt. rett til PRODUKTLISTEN her.

Index:

- 1.) Hvorfor er produkter uten parfyme (helsekost osv.) så dyrt i Norge?

- 2.) Kriterier for produktvalgene, hva ser vi etter?

- 3.) Tips når man handler fra utlandet (deriblant IHerb)

- 4.) Rabatt og Fordelskoder oversikt

- 5.) Produktlisten

- 6.) Spørsmål og Svar + egen Facebookgruppe

INTRODUKSJON:

Her vil kostholdsveileder og helserådgiver Simen Myrberget komme med helhetlige, personlig og konkrete anbefalninger av ulike produkter for de som er særlig sensitive. Simen er selv medlem av Forbund for Kjemisk Miljøintoleranse og selv også kjemisk sensitiv.

Det er ulik grad av sensitivitet så noen kan reagere til tross for at produktene herunder er plukket ut med omtanke. Det er viktig å understreke at til tross for at produktene i listen, som regel er rimelig priset, så skal ikke dette gå ut over kvaliteten! Viktig å gjenta. Produktene er av god kvalitet!

HVORFOR ER RENERE PRODUKT. OFTE SÅ DYRT I NORGE?:

Skal man ha produkter med så få skadlige stoffer og så lite gift som mulig må en være forberedt på å lete og i tilegg inneha til tykk lommebok. Det er rene galskap at det som er "vanlige" produkter er produkter med en rekke tvilsomme ingredienser og at unntaket er giftfri produkter. Prisnivået i Norge generelt er en av fler grunner til at prisene er som de er, men også det alvorlige faktum at ikke fler krever renere og bedre produkter: Enkelte kjeder skrur opp prisene til helt ekstreme nivåer så det på et vis nesten blir "trendy" for enkelte grupper mennesker å handle der (status). Et tricks er å klistre sin egen etikett over en produktserier for på et vis å late som om det orginale produktet ikke lenger selges til rimeligere pris i utlandet som f.eks. med Pure Planet sine produkter. Se illustr. (ironisert):Jeg har selv opplevet å besøke butikker på vestkanten der det ofte ikke en gang er pris på endel av produktene, men jeg kvier meg ikke for å spørre om pris, selv om kanskje andre gjør det..
Poenget mitt er at at man kan få samme vare / samme merke / samme kvalitet en god del rimeligere. Rent konkret så vil en flaske med surkirsebær (tart cherry) koste kr 169 (dollarkurs 6,85) mot kr kr 490 i Norge, altså nesten kr 300 mer for eksakt samme produkt, det enste som skiller er etiketten! Dette betyr så klart ikke at alle norske butikker er grådige.

Skal man da handle i norge er det viktig å få med seg de rabattene en kan og jeg har valgt ut norske butikker med gode rabattordninger og gode priser (les mer om rabatter lenger ned).
I tilegg har jeg lagt ut gode råd og tips for hvordan handle kvalitetsprodukter fra utlandet så rimelig som mulig lengre ned her

KRITERIER FOR PRODUKTENE:

- Skal være helt uten parfyme eller kjemisk duft

- Skal helst inneholde økologiske ingredienser som ikke er kjente allergener og naturlige ingredienser så langt det lar seg gjøre, men vi kan ikke gi noen garantier for at alle vil tåle dem

- Skal være så rimelig at familie og nære har råd til kjøpe produktene uten at en får "dårlig samvittighet" (evt. når de nærmeste handler inn selv),- og ikke minst være av god kvalitet

OBS! Enkelte sensitive (mcs) reagerer også på såkallt naturlige dufter så det aller beste er ganske enkelt å unngå duft (les mer)

TIPS NÅR DU HANDLER VIA AMERIKANSKE NETTSIDER:
(d.v.s. bl.a. IHerb, som det linkes til her):

Det er store penger å spare (se eks. på hva du kan spare her), men det er viktig å følge tipsende herunder:

A.) Handle for max kr 350 pr. ordre (INKLUDERT frakt), du kan bestille fler ordre etter hverandre, du finner oppdatert dollarsum her. Vi anbefaler forøvrig at du legger deg på max kr 315.- (altså - 10%, slik at du er mer skjermet for svingninger i dollarkursen).
Denne grensen for toll og avgiftsfri handel ble økt fra 1.1.2015 til kr 350.- inkl. frakt, tidligere var grensen kr 200 + frakt.


Når du reg. din postadresse og navn på Iherb for første gang så ikke bruk norske bokstaver (æøå).
Bruk denne malen for å oversette:
Æ / æ = AE / ae,
Ø / ø = OE / oe og
Å / å = AA / aa

Du kan bruke adressebok på IHerb når du er logget inn, så du lett kan sende gaver til famile osv.

Det er lurt å krysse av på
motta tilbud fra IHerb. De sender kun eposter ang. gode tilbud og ikke i utide.

B.) Husk å bruke rabattkoder for IHerb som oppdateres her

C.) Handler du på egen hånd kosttilskudd bør du være obs (
det er for ordens skyld ikke listet opp tilskudd i listen under)! Det er enkelt tilskudd som myndighetene ikke er glad i og da kan pakken bli returnert

D.) Vanlig frakt er kjempebillig! Det kan ta opp til 12 dager, men koster kun fra kr 14 ($2.25 = avh. av tollkursene). Expressfrakt er også rimelig, da kan du få varene på døren etter 2-4 dager og det koster fra kun kr 140 via DHL. Så frakt fra kr 14 levert helt fra USA til Norge må vel sies å være rimelig.

E.) Den aller beste oversikten over hvordan handle på IHerb finner du her!

RABATT/FORDELSKODER PÅ AKTUELLE HELSEBUTIKKER:

Sparetips som IKKE går ut over kvaliteten!

- arnika.no (norsk nettbutikk), her kan du hele året få 10% ved å benytte Fordelskode : "213260". Kopier koden til venstre / under før du går videre til arnika.

213260


- Altshop (norsk nettbutikk), har periodvis rabattkoder og mange spennende tilbud. Du finner oppdatere rabattkoder til altshop her. Absolutt en god nettbutikk.

- Iherb (amerikansk) rabattkoden finner du her: (fragrance free betyr duft-fri). Iherb gir ofte de største prisavslag i forh. til norske priser og det går ikke ut over kvaliteten (les mer om kvalitet og sammenheng pris her).


OBS! Iherb er meget nøye ang. å oppgi inneholdet detaljer for produktene. Bare scroll ned under det aktuelle produktet for å lese inneholds-deklarasjonen! Dette er en stor fordel.

Se tips hvordan handle iherb her.

RABATT NÅR DU HANDLER PÅ VANLIGE BUTIKKER I NORGE:
Husk at når du handler på norske Dagligvarebutikker merker som f.eks. Änglamark og annet uten parfyme / økologisk kan du få mange godt tips her ang. rabatter.

PRODUKTLISTE (for kjemisk intolerante, ikke parfyme):
Produkter merket * er katetgorier der du selv må sjekke
Innhold, vi har ikke sjekket ingrediensene på disse!
A:
- AloeVera gel (parfymefri av Doctor Mercola ca. kr 68.-)

- *Ansiktskosmetikk via norske arnika.no - 10% på alle varer året rundt m. fordelskode "213260"
B:
- Balsam:
Type 1 ca. kr 45
Type 2 ca. kr 39
Fler typer ikke testet alle.........
- Badetilsetinger via norske arnika.no - 10% på alle varer året rundt m. fordelskode "213260"
- Barberskum via IHerb
C:
D:

- Dagligvare-rabatter (også økologiske varer)


- Deodorant
(anbefalt type er krystallspray til ca. kr 35.-) og en rimeligere variant til ca. kr 20.-

OBS! Man må vaske seg godt først, krystallspray jo duftfri og alluminiumsfri og vil ikke "døyve" annen lukt på noen måte.

- *Deodoranter via norske arnika.no - 10% på alle varer året rundt m. fordelskode "213260"
E: F:
G:
- *Gavetips via norske arnika.no - 10% på alle varer året rundt m. fordelskode "213260"
H: I:
J K:

- Kosmetikk/Sminke via Iherb
(Husk rabattkode DEW442)

- *Kosmetikk via norske arnika.no - 10% på alle varer året rundt m. fordelskode "213260"

- Klær (økologiske klær)
L:
M:
- *Munnpleie via norske arnika.no - 10% på alle varer året rundt m. fordelskode "213260"
N: O:

- Oppvaskpoletter for oppvaskmaskinen, du trenger ikke ta av posen ca. kr 1,80 pr. vask. Meget effektive!
P: Q: R:
S:
- Solkrem:
Type 1 (Badger er et fantastisk merke) ca. kr 86
Type 2 ca. kr 58
Fler typer ikke testet alle.........

- *Solpeie via norske arnika.no - 10% på alle varer året rundt m. fordelskode "213260"
T:
- *Tannprodukter via norske arnika.no - 10% på alle varer året rundt m. fordelskode "213260"
U:
V: W: X:
Y: Z: Æ:
Ø: Å:


Har du spørsmål om produkter eller vil delta i en gruppe fokusert med fokus på produkter for kjemisk miljøintolerante? Bli med her i denne gruppen.

Klikk her for å anbefale hvordan kjøpe rimelige produkter uten parfyme og skadlige kjemikalier for sensitive videre for andre venner på Facebook:
Takk for at du sprer dette! :-) Du vil få mange gode tips på facebooksidene lenger under her (anbefalt av Simen Myrberget):
NORGES BESTE GUIDE FOR BILLIGST HELSEKOST PÅ NETT:
= www.ispar.no, få med deg rabattkode under:SIDER ANBEFALT AV SIMEN MYRBERGET:

- Tips, skal de ha noen hensikt å klikke "liker" på disse sidene under her så MÅ du klikke "få varsler" også. Facebook har lagt om sine rutiner slik at de skal tjene penger på sidene sine ved å tvinge de som har sider til å annonsere.

Klikk her for forklaring på hvordan:

Facebookside for denne nettsiden www.helseveien.no: