"HelseRabattKortet" = BILLIGERE ØKOLOGISKE VARER I MATBUTIKKEN + RABATT ØKOLOGISKE KLÆR, HELSEKOST OSV.

Hvordan kan du kjøpe økologiske varer i din dagligvarebutikk og få god rabatt på alle matvarer og dagligvarer m.m. enten de er økologiske eller ikke? Hvordan få rabatt på restauranter? Hvordan få rabatt på økologiske klær og vanlige klær?

Her får du noen gode sparetips (se totalindeks / oversikt her).

(Oppdatert 06.07.2015):


(du kan få rabatt i alle norske daglivarebutikker (ref. ill. over + fler også)

HELSERABATTKORTET Ikano (se indeksoversikt her):

Som kostholdsveileder og helserådgiver anbefaler jeg fra egen overbevisning til mine klienter et liv med økologisk mat, de rette kosttilskudd, hverdagsprodukter uten skadlige tilsetninger (deodorant u. aluminium f.eks.) og trening samt massasje-terapi osv. Jeg fikk ofte høre før at "en slik livstil blir så dyr". Derfor gikk jeg i tenkeboksen og testet ut endel løsninger selv og kom opp med noe jeg har kalt for:
Helserabattkortet (Ikano Visa):
Og så lenge vilkårene er slik de er så er det metoden forklart under kombinert med Ikano Visa = "Helserabattkortet":

Hvordan kan mitt spesielt utvalgte kreditkort som i utg. punktet er til fordel kun for kreditortselskapet -
bli til fordel for deg? Her er en metode som gjør at et slikt kort blir til et fordelskort for deg. OBS! Det koster deg kr 0 å få kortet. Og følger du oppskriften blir det ingen utgifter, men kun inntekter for din del (les evt. om min personlige holding og erfaringer ang. kreditkort her).

HVORDAN SPARE kr 7.000 kr i året eller mer?:

Dette er ikke kun reklame og tomme ord, det er noe jeg har kommet frem til selv og har prøvd ut.
Kreditkort er vanligvis noe bankene tjener grovt på her kan vi snu dette slik at det er DU som tjener på det:
Denne metoden innebærer at man følger noen råd og får et gratis kreditkort (Ikano), følger du rådene forblir kortet gratis og du tjener på det. Du spare flere titalls tusen og ikke minst få tilbake kr *7000 i året:

0.) Velg e-faktura så snart du har mottatt Ikano Visa kortet (betingelser for kort)
(
kortet er gratis å få og om du følger oppskriften her, er kortet gratis i bruk og anbefales spesielt for de som er opptatt av helse og økonomi).

1.) Få deg et gratis TRUMF + annet gratis kjedekort som gir deg minst 1-2 % rabatt på alle varer og opp til 3% (trippeltrumf) (Coop osv.) og periodvise kampanjer opp til dobbel trippeltrumf (6%).


Ill. over: Opp til 11% er inkl. grunnrabatt (Ikano Visa):


2.) Under forutsetning at du betaler
før forfall og ikke bygger deg opp gjeld, kan du ved å bruke dette kortet: Ikano Visa få opp til 5% eller mer, (kombinert m. f.eks. trumf), i ytterligere rabatt på alle dagligvarer i alle butikker i desember og i januar.
Med trippel-trumf kan du få hele 3% + 5% i kortet + 1% grunnrabatt = hele (9% rabatt) på økologiske dagligvarer i desember, så på en skikkelig julehandel med f.eks. kr 2.900 i kurven får du tilbake kr 261.- Og i Januar kommer all rabatt ekstra godt med da det er 4% (inkl. grunnrabatt) på alt også da matvarer osv.

Skal du makse rabattmuligheten i desember kan du komme opp i hele 17% rabatt (les hvordan her) og husk at kortet gir rabatt hele året!

Om familien i desember bruker 10.000 kr tilsammen på dagligvarer, mat, økologiske varer, glutenfri produkter osv. så kan du få tilbake hele kr 700.- for en måned eller mer (inkl. trumf).
For å tjene 700 kr må du jobbe for ca. kr 1000.- så på en måned altså på et vis kr 1000 spart. Om du i tilegg benytter deg av julebonusen til Meny så er det ytterligere kr 200 spart.

De som har utgifter i forh. til gluenfridiett, melkeallergi og kjøper mye økologisk, har ofte store dagligvareutgifter. En familie kan fort bruke 100.000 (hundre tusen) i året eller mer. Når du da får tilbake 6% så blir det 6000 kr eller mer tilbakebetalt og det er uten det du får tilbake via trumf osv.. Du kan også få ytterligere rabatter på restauranter (5%) og på andre varer med Ikano Visa som feks. på økologiske klær (vanlig klær osv.)

*
Oppsummering: Om du er enslig kan du få tilbake via Ikano kr 5000.- For å tjene 5000 kr må du jobbe for ca. 7000.- så verdien for enslig er da ca. kr 7000 i året reelt. Om dere er samboere kan dere om dere har et kort hvert få tibake 14.000 kr reelt. Følger du i tilegg de andre sparetipsene ved å handle helsekost via f.eks. www.ispar.no og de andre tipsene her på denne siden (indeks) kan total besparelse fort komme opp i 30-40 tusen kroner i året eller mer om du må handle mye helsekost og spesialmat osv. Jeg som skriver dette hadde ikke hatt råd til å legge om livstilen uten disse


SUPER-RABATTER PÅ IKANO VISA VIA FORDELSPORTALEN:

Når du har fått Ikano Visa kortet, kan du logge deg på fordelsportalen og få store rabatter som f.eks. under her nå - 30% på alt av sport og treningsutstyr via Cd.on.com:


(Obs! Du må være logget på for å få - 30% + eie et Ikano Visa kort)

Eksempler på andre super-rabatt tilbud som skifter i forh. til årstidene og som du når pålogget kan sjekke via Ikano Visa fordelsportal:

- 33% rabatt på leie av bil
- 25% rabatt på endel restauranter


- Gode rabatter på runforest.no (joggesko m.m. når du er pålogget fordelsportalen etter å ha mottatt ditt Ikano Visa kort)

NYTT RABATT-TEMA HVER MÅNED:

Ikano Visa har nytt rabatt-tema for hver måned. I
desember er det matvarer av alle slag + dagligvarer både økologisk og vanlige. Handler du i butikker med mer enn matvarer som f.eks. Coop Mega så mener jeg at du også i desember vil få fradrag for alt om matvarer og gaver (også om det som ikke er matvarer) havner i samme handlekurven (gjelder også for januar). Illustrasjonen under viser rabattene slik de var i 2014:

Grunnrabatt i tilegg: Du får alltid 1% grunnrabatt så du må legge til 1% i alle måneder for tallene under. F.eks. i Desember 2015 er det 5% + 1% grunnrabatt = 6% på alle dagligvarer / mat.

RABATTKALENDER 2015:

Obs! Alle tall i kalender over = + 1% i grunnrabatt!

RABATTER ANNET ENN DAGLIGVARER , KLÆR OSV. :

Visste du at du må vaske et plagg 6-7 ganger før alle kjemikalier og fargestoffer er ute av plagget? Dette trenger du ikke å tenke på når du velger økologiske klær:


Handler du med Ikano Visakort er Klær og Økologiske klær er rabatt-tema i januar og mai med hele 7% rabatt (i januar 4% rabatt inkl. grunnrabatt) på klær, bl.a. Boozt har mye økologisk spesielt økologiske klær for barn og menn (de har gratis levering på ordre over kr 699.-)!!
Ellos har også endel økologiske klær samt kosttilskudd.

Bøker og Musikk - 10% i august. Her kan så klart bøker om helse inngå, likeledes som musikk kan være meditasjonscd osv. og butikker som selger bøker og musikk ofte selger videoer også


Les mer her om hva du kan kjøpe (totalt 5% rabatt) på alt fra utlandet:

HELSEKOST TIL INNKJØPSPRISER OG EKSTRA RABATT PÅ
EKSISTERENDE ENGROSPRISER! RABATT PÅ RABATTEN:Varer i fra utlandet (inkl. lb.a. IHerb) - 4% i januar og 5% juli (inkl. 1% grunnrabatt hele året), kan komme godt med som ekstra rabatt om du handler f.eks. i fra IHerb ,helsekostprodukter til engrospriser, økologisk sminke og mye mer via ditt Ikano Visa kort. Bruk i tilegg rabattkoden DEW442 når du handler fra IHerb, så får du ytterligere rabatt.

Klikk her for å handle fra Amazon.com (bøker er tollfritt, du får også helsekost og helseprodukter via amazon

Se fler tips om hvordan handle fra utlandet / IHerb her.

HELSEKOSTRABATT FRA NORSKE NETTBUTIKKER:

Når du bruker "
HelseRabattKortet", i norske nettbutikker vil du i perioder kunne få ekstra rabatter da også. I tilegg vil du kunne gå inn her for å finne aktuelle rabatt og fordelskoder innen helsekost.

Rabatt på ALT (alle kjøp via får du logisk nok i måneden Januar, med 4% på alle kjøp via "HelseRabattKortet" = Ikano Visa!

OBS! Selve Ikano Visakortet ("HelseRabattKortet") gir maks kr 5000.- kr i rabatt tilbake pr. år (trumfkort og annet som du benytter kommer jo i tilegg som ekstra rabatt), for å få maks uttelling kan en hustand ha fler Ikano Visa kort.
På en arbeidsplass kan innkjøpsansvarlig har hvert sitt kort.

Slik kan du få max rabatt via Ikano Visa = "HelseRabattKortet".

HVILKE ØKOLOGISKE MATVARER FINNES I DAGLIGVAREBUTIKKER?:Det finnes et stort utvalg. De som har godt utvalg på økologisk er: Ultra, Meny, Coop Prix, Kiwi osv. og mange er villig til å ta inn produkter om du spør direkte.

Go Eco (har forresten fantastiske Cashewnøtter) finner du bl.a. på Meny og Kiwi.Om du planlegger innkjøpene dine kan det lønne seg å dra innom fler butikker. F.eks. kan du kjøpe in en kasse økologisk rismelk på Coop Prix:Se flere tips her (lengere opp på siden) for hvordan du kan få opp til 14% rabatt på økologiske matvarer-

TIPS: MENY JULEBONUS FÅ TILBAKE MINST KR 200.-
/ OPP TIL 16% i Kombinasjon med andre kort:
Handle 5 ganger a kr 500.- på Meny innen en dato og få tilbake kr 200.
(i 2014 er det innen 14 desember). Klikk her for å lese mer og for å se om du har handlet nok ganger. Om du er for sent ute i år så sørg for å være forberedt til neste år (se oppskrift her).

Meny har bl.a. rimelige økologiske varer av merket Go Eco.

Tips! Meny har vanligvis dyrere priser enn Kiwi osv. så handle kun de varene som du bare for tak i på Meny. F.eks. økologisk kokosnøttmelk til ca. 25 pr. boks (4 bokser = 100 kr) og økologiske cashewnøtter fra Go Eco + enkelte økologisk grønnsaker og frukt som ikke billigkjedene har og økologisk kjøtt.

Julebonus kan gi: 200 kr a. 2500 = 8%. Om du får med et par kurver med trippetrumf i tilegg så er det 3% og "helserabattkortet" gir ytterligere 5% (8+3+5) = opptil 16% rabatt!

For mer informasjon om hvordan få mest ut av pengene når du handler økologisk klikk her.

COOP Prix Billig På Enkelte Økologiske Varer:

- Norges billigste veganske / laktose og melkefri alternativ til melk.
Brukes i smoothies osv. = risdrikk / risdrick fra Änglamark (se over). Kun kr 15,90 pr. liter, i tilegg har Coop Prix økobanan kr 17,90 pr. kilo. Kombiner du dette med HelseRabattKortet, kan du spare en god del penger


(ill. over økogiske egg er så rimelig i utg. pnkt. så med rabatten du får via HelseRabattKortet med ekstra god samvittiget, kan kjøpe dem.


BLACK FRIDAY SALGET:

Hvert år kan du få store rabatter i utlandet og i Norge ved å bruke rabattkoder og handle på en "Black Friday", da er det så klart lurt å bruke HelseRabattKortet når du handler f.eks helserelatert elektronikk (massasjeapparater, stavmiksere osv.) eller for den slags skyld alt av elektronikk så gir ytterligere 5% rabatt i november og du kan bruke samme kort til å betale økologiske klær for barn f.eks. og få ekstra rabatt.

Datoer for Black Friday:

- 2014 = Fredag 28.11
- 2015 = Fredag 27.11

Se KALENDER her for kommende datoer.

Hvem er det som har salg?


2014 og muligens 2015:

- CdOn (helsefilmer, cder og bøker osv.) og - 30% på treningsutstyr / sport

- Boozt (økologiske klær mest for barn og menn) og tøy generelt

- Nytelse (Opptil 70% på alt også på økologisk glidemiddel, se hva som er igjen av økologiske varer nå)

- Ellos (økologiske klær) og mye annet, rabattkoder 2014:

- Ellos Rabattkoder i dag Black Friday: 20% rabatt m. koden "305720" og få tilbake kr 300 ved kjøp over 800 kr m. koden "305722"

- Runforest.no har salg på joggesko og div. sportustyr

BAKGRUNNEN FOR MINE RÅD (LESES OVER HER)
OM HVORDAN HANDLE ØKOLOGISKE VARER OG HELSEPRODUKTER TIL BEST PRIS:


Siden barndommen har jeg erfart lengre perioder med kroniske helseutfordringer. Dette har inspirert meg til å søke kunnskap og bl.a. å utdanne meg som kostholdsveileder på Tunmed. Jeg har måttet legge om livstil og har selv kjent på kroppen hvordan økologisk / kontra vanlige produkter virker inn. Jeg har også lært meg hvordan det det lønner seg å handle slik at en får mest mulig ut av pengene uten at det går utover kvaliteten og hvilke produkter en bør satse på.

BETINGELSER OG VILKÅR IKANO VISAKORTET:

For å få kortet må du være over 23 år ha fast inntekt og ingen betalingsanmerkninger.

Det er 100.000 kr max i kredit pr. kort, minstesum du søker på er kr 10.000!
Eff. rente = 20.1% . Eks. 15.000 over/12mnd=16.573

Det er viktig å presisere at ikke alle butikker aksepterer Visa-kredittkort i sine terminaler. Dette kan variere fra butikk til butikk.

Klikk her for å søke:


Min personlige holdning til kreditkort:

Dersom du har manglende økonomisk oversikt og styring bør du finne andre måter å spare på. Ellers kan vinningen gå opp i spinningen.

Etter å ha erfart endel selv har jeg nå funnet nøkkelen for hvordan man kan bruke et kreditkort med gevinst!

Kreditkort er et nødvendig "onde" man med disiplin kan vende til et gode. Den eneste måten det kan gjøres er via alltid å betale innen forfall alt man skylder og å ikke bruke penger man ikke har.

Man bør faktisk ha flere kort. Jeg (Simen Myrberget) har selv 3 kort og de er:
"HelseRabattKortet" = (Ikano Visa) + et ekstra kreditkort til bensin, kall det gjerne et "Bensinkort", her anbefaler jeg "365 Visa". Her sparer man mye!

Gratis Reiseforsikring:
Jeg har også et tredje kreditkort (uten gebyrer kalt Gebyrfri Visa) som jeg har på "lur". Her betaler jeg evt. flybilletter og får med reiseforsikring gratis ved bestilling, kall dette gjerne et reisekort. Så slipper du å betale reiseforsikring når du ikke er på reise.

Husk å velge efaktura på alle kortene (gratis) og velg kort uten årsgebyr (ingen av kortene jeg anbefaler over har årsgebyr)!

Andre Sparetips:
La det gå sport i å spare. Handle best kvalitet til rimeligst pris. Det er ingen skam snarere en hedersbetegnelse å være bevisst konsument / forbruker.
Ta styringen selv slik at grådige butikker og banker blir påvirket til å selge inn mer økologiske produkter. Når fler handler økologisk går prisene ned. Ica i Sverige selger nå kun økologiske bananer takket være bl.a. bevisste forbrukere:


Vær sparsommelig med alle kosmtikkproduktene du handler. Produsentene har laget alle hull og åpninger for tuber osv. mye større enn nødvendig. De speukuler da i at du skal bruke mer enn det som er nødvendig (f.eks. tannkremtuben). Detter er systematisk grådighet fra produsentene som medfører sløsing og mer forsøpling av miljøet. Her kan du spare inn mye:

Ill. over. Det aller rimeligste og beste er å lage tannkremen selv. Det nest beste er tannkremer som dette (m. naturlige råvarer / øko), men uansett ikke sløs med den.

Ikke spar for enhver pris. Handle kortreist når du kan, rett fra bonden. De som dyrker økologisk har fortjent en retferdig pris og man bør støtte disse.

Aller mest provoserende i denne sammenheng er enkelte butikk-kjeder som skrur opp prisene bl.a for å være trendy eller "unike". Bare se her, noen butikker bytter ut etiketter med sitt eget trendy varemerke for deretter å triple eller firdoble prisene sammenlignet med det du kan selv kjøpe via utlandet. For tips om hvordan spare 50-90% på helsekost via bl.a. USA (og rimelig frakt fra kr 18), se tips her. Se også tips om hvordan få rabatt på helsekost i Norge her.

Valutakursene (alltid oppdatert i følge tollkursene):

$: Oppdatert Dollarkurs:
£: Oppdatert Pundkurs:

Billigst for enhver pris?:Gå ikke i den fellen å tro at det dyreste alltid er best. Av det to rismelkene over ville jeg som kostholdsveileder holdt meg langt unna Apro rismelk av fler grunner. For det første den er ikke økologiske for det andre inneholder den tvilsomme ingredienser. Vi ser ofte at de mest glorete presentasjoner og de med mest reklamepenger kommer med de minst helsefremmende produktene (du får kjøpt Änglamark risdrikk billigst på Coop Prix). Men for å være helt jodrnær, rismelk er ikke sunt uanset da sukkermengden er hele 60 gram pr. liter!

Det som er billigst å handle økologisk kontra vanlig gift eller gmo basert produksjon er forenklet sett:

- Rismelk (økologiske er BILLIGERE enn vanlig)
- Bananer, gulerøtter og egg.

Så om du trodde at alt av økologisk var mye dyrere så håper jeg du har fått et mer nyansert syn på det. Til syvende og sist er det også et regnesykke dette med helsen og hvordan en føler seg også gjennom et liv.

Til slutt. Håper du får glede av rabattene og tipsene her og sprer dem videre og jeg oppfordrer deg kun til å handle det du virkelig har bruk for. Hilsen Simen (bildet under):


Foto over, portrett av Simen Myrberget (det er jeg som er redaktør av denne nettsiden) tatt av Bente Storsveen Åkervall i fob. med intervju med Simen Myrberget

Indeks-Oversikt (ang. denne nettsiden):

- Alle varekategorier rabattoversikt
- Andre sparetips, la det gå sport i å handle mest gunstig for deg!
- Billigst! Hva er billigst å handle av økologiske produkter?
- Betingelser for å få Ikano Visa kort
- Black Friday rabatt
- Billig Bensin
- HelseRabattKortet
- Helsekost rabatt ved kjøp i Norge
- Helsekost rabatt ved kjøp fra utlandet (derilblant IHerb)
- Julebonus (200 kr tilbake fra Meny også økologiske varer)
- Joggesko (løp og få god kondis og evt. kjøp om du har bruk for noe)
- Kalender: Aktuell for diverse rabatter m. ulike tema
- Kreditort Personlige erfaringer / holdinger
- Max Rabatter 30% og mer (leiebil osv.)
- Reiseforsikring gratis
- Spar 7000 kr les om hvordan her
- Sports og Treningsutstyr - 30%
- Søke om kreditkortet ved å klikke her: Ikano Visa = ("HelseRabattKortet")
- Valutakursene / Tollkursene
- Økologiske Klær
- Økologiske Matvarer oversikt og rabattordninger

Du kan søke om kortet (som er gratis) også ved å klikke her:


Hvordan finansiere en økologisk livsstil er vurdert av helhetlig helseveileder og kostholdsveileder Simen Myrberget, det må taes forbehold om feil og evt. at endringer i vilkår hos kreditkortselskap kan forekomme uten varsel
Klikk på facebook-logoene for å anbefale "HelseRabattKortet" videre for andre venner på Facebook:
Takk for at du sprer dette! :-) Du vil også få mange gode tips på facebooksidene under her (anbefalt av Simen Myrberget):
ANBEFALT AV SIMEN MYRBERGET www.ispar.no:

Facebookside for denne nettsiden www.helseveien.no: