ANBEFALT: NATURLIG KLESVASK oppdatert 19.04.2016:

Er det noe jeg har lite til overs for så er det vanlig kommersielle vaskemidler med parfyme og syntetiske ingredienser. Ettersom jeg er supersensitiv for mesteparten av syntetiske vaskemidler så oppleves som ubehagelig å komme nært innpå duften av nyvaskede klær.

LØSNINGER:

Jeg har lett etter alternativer og har vært veldig fornøyd med økologisk vaskeball (import) og som er avhengig av solskinn for å aktiveres og vedlikeholdes, men nå har jeg kommet over noe jeg ikke trenger å importere og som passer for norske forhold som er såpenøtter. Man tar noen av disse naturlige nøttene oppe i en vaskepose og legger evt. i litt natron (dersom tøy er ekstra skittent) + evt. tetreolje eller lavendel i vasken og så har du ganske enkelt et helt naturlig, økologisk og effektivt alternativ til syntetisk vask. Erfaringer i ettertid viser at hvit vask ikke blir like hvit som ved syntetiske og mer skadlige vaskemidler, men for å være ærlig det er ikke alltid like viktig.

KOSTNADER:


Kostnadene (fra ca. 51 øre pr. vask) blir enkelte ganger mindre enn ved konvensjonell vask og resultatet mye sunnere og renere. Så her kan du spare både penger og miljø. Her er en forklaring på hvordan (en pdf bruksanvinsing) du kan gjøre dette + film (under).

FILM SOM VISER EN MÅTE Å GJØRE DET PÅ (engelsk):

(Du trenger ikke gjøre det akkurat som på filmen over)....


Kjøpetips:
Produktet Såpenøtter / Vaskenøtter selges bl.a. via den norske Nettbutikken Altshop som jeg anbefaler denne gang (å handle via altshop er ikke å importere, men kjøp direkte fra Norge). Altshop befinner seg i Norge og er en av de beste nett-butikkene i Norden etter mitt skjønn. De har mange svært gunstige kampanjer og tilbud. Du kan teste såpenøtter om du vi for kun ca. kr 46.- her.

ER DU I UTLANDET ELLER ØNSKER Å IMPORTERE?:

Er du i utlandet eller ønsker å importere via Iherb eller Amazon UK (som begge sender til hele verden), er også dette en grei måte.

Såpenøttene er vurdert av holistisk helseveileder og kostholdsveileder Simen Myrberget.

Klikk her for å anbefale denne filmen videre:Se også gjerne denne informative og interessante filmen om hva du bør vite om kosmetikk, såpe og andre produkter. Filmen er både artig og oppsikts-vekkende:


Fler tips ang. helseprodukter av Simen Myrberget?