KURS I KOSTHOLD OG ERNÆRING PÅ GRAN CANARIA:


OBS! Jeg planlegger også kurs i Norge + Spania (fastlandet) + ulike foredrag om samme tema. Om du synes konseptet generelt virker interessant og evt. kunne tenke deg å delta i Norge eller Spania senere, så sjekke kursoversikten eller sett deg på nyhetsbrev.......(for kommende kurs / foredrag).

I "Edens hage" på Gran Canaria, vil du selv kunne plukke økologisk sitron, appelsin, lavendel osv. mens alle måltider som serveres på kurset vil inneholde 100% økologiske råvarer......

Mer informasjon, lenger ned på siden her....

Bildet over er fra selve kursstedet på Gran Canaria (foto: Simen Myrberget)
Bildet over er fra selve kurs-stedet på Gran Canaria (foto: Simen Myrberget)


Bildet over er fra et tidligere lignende arrangement på kursstedet (foto: Simen Myrberget)KURSETS INNHOLD:

- Hva du helst bør unngå helt i norsk "vanlig kosthold"
- Hva du bør spise mindre av
- Hva som smaker og gjør deg godt som du kan spise mer av
- Hvordan tilbrede maten fra grunnen av
- Hvordan man spiser "riktig" (optimalt i forh. til helse og din kroppstype)
- Hvordan du kan nyte maten bedre (smak og helhetsopplevelse + ramme rundt måltidet)

- Hva er forskjellen på økologisk mat og biodynamisk mat kontra tradisjonell "vanlig" mat og supermat?
- Hva er fordelene med å spise sunnere og hvilken kroniske sykdommer som mistenkes å påvirkes eller fremskyndes av kostholdet
- Hvordan kostholdet og livsstil relatert til hva vi spiser eller ikke spiser påvirker oss psykisk (hypoglykemi ("lavt blodsukker" m.m.)
- Kan matintoleranser eller mangler på vitaminer og mineraler skape psykiske ubalanser?
- Kan enkelte autistiske barn bli bedre ved å endre kosthold og kutte matvarer de er intolerant ovenfor?
- Hvordan sjekke om man har matintoleranser og evt. skjult matvareallergi, cøliaki osv.?
- Hvor skaffer du deg de beste råvarene til rimeligst pris? Hvordan shopper du på nettet på billigst vis? Hvordan vet du at en råvare / produkt er av god kvalitet?
- Hvilken kosttilskudd er evt. viktig for deg personlig
- Hvilken diett passer deg? Er f.eks. lavkarbo dietten bra for alle eller kun for noen i perioder?
- Hvordan holder man seg naturlig slank og hva skal en spise evt. ta av tilskudd?
- Hvordan lage en perfekt smoothie for både helse og god smak?
- Hvordan tilbrede annen sunn hverdagsmat?

Kurset passer for alle som er interessert i helse og kosthold, både for nybegynnere og de som har endel innsikt fra før, men som søker ny inspirasjon. Det legges vekt på å bruke lett forståelige ord og når faguttrykk kommer opp forklare disse på et jordnært og begripelig nivå.

HVOR?

På Gran Canaria, ca. 30 min. å reise fra Las Palmas ved en nydelig økologisk Finca, der du kan plukke økologisk frukt i hagen og være i sunne og inspirerende omgivelser og kanskje få smake verdens beste frukt (i følge Simen), som er Nispero (smak av mango og pære).

VARIGHET:

To påfølgende kursdager fra morgen til eftermiddag (kl. 09:00 - ca. 16:30)

PRIS:

Vanlig pris kr 2.600.-, men
introduksjonspris blir kr 1.990.-. Studenter, pensjonister, kunstnere, kronisk syke, uføre, trygdede og barn/ungdom (12-17 år), får kurset til kr 990.- (introduksjonspris, obs! begrenset antall plasser, si fra når du bestiller). Pris inkluderer måltid og smaksprøver. Alle råvarer er økolgiske eller biodynamiske.

NÅR?:

Det er to seperate kurs med samme innhold. Et i mars 2012 og et i påsken 2012 (begge på Gran Canaria).

DATOER FOR KURSENE I 2012:

MARS: (Uke 13:2012): 31.03 og 01.04 (Weekendkurs, lørdag og søndag fra kl. 09:00-17:00

og seperat kurs (samme innhold):

APRIL: (Uke 15:2012): 10.04 og 11.04 (tirsdag og onsdag fra kl. 09:00-17:00)

PÅMELDING:

Vennligst send epost med datoer du ønsker for å delta på kurs til denne epostadressen

Evt. påmelding via tlf. 21-697201 / Skype

PRAKTISK:

Du må bestille flyreise og hotel + betale og arrangere det praktiske selv (reise og opphold). Det blir på en måte ferie eller annet som passer deg, kombinert med kurs som Simen Myrberget arrangerer.
Det vil bli arrangert transport fra Den Norske Skole / Valle Marina til og fra kursstedet, men dette får du nærmere beskjed om.
Kurset foregår på norsk med Simen Myrberget som kursleder (evt. assistert av andre)!


HOTEL / BELIGGENHET:

Det vil være praktisk å finne et hotel enten i Arguineguin / Playa Cura (f.eks. Hotel Aquamarina / hotel Montemarina) eller i Puerto Rico. Det er også mulig å bo på selve kursstedet (ta kontakt med meg for å sjekke om ledig). Evt. om du kan få leid noe på Anfi Del Mar, kanskje du kjenner noen der som har andel i Anfi Del Mar for de er nesten "nabo" med avreisestedet (der du blir hentet og levert via bil/ buss).


RIMELIGE FLYBILETTER SELV I HØYTIDER OG FERIE?:

Norwegian flyr rimelig med sin lavpriskalender fra bl.a Oslo. De selger rimelige reister til Gran Canaria, men ikke alltid så rimelige hjemreisebiletter (se evt. løsning for dette her.
Se lavpriskalender Norwegian for mars 2012 her og for april 2012 her. Videre flyr Ryanair svært rimelig via bl.a. London fra kr 427,- og fra Spania (Valencia) til Gran Canaria (biletter fra ca kr 350.-). Ryanairs hjemmesider er desverre ikke så lette å komme innpå, men om du bruker denne nettsiden, vil du også få opp reiser via Ryanair og andre lavprisselskaper. Det er også mulig å fly svært rimelig fra bl.a. Barcelona.

RIMELIG HJEMREISE (OGSÅ I HØYTID / FERIE)?:

I høytider og ferier skrur flyskelspapene opp prisene og særlig da på hjemreisen. Det kan gå an å bestille reisen fra Norge med direktefly (f.eks. Norwegian) og så evt. ta en melkerute tilbake hjemover etter kurset (velg alternativet "flyreise med flybytte" på denne linken) via f.eks. Ryanair og London. En annen løsning for de mer "dristige" kan være denne: I følge en fastboende nordmann (bodd 15 år på GC.), kan du ringe f.eks. Apollo (tlf. +34 928 720 578) ca. 5 dager før planlagt hjemreisedato og sjekke om de har avbestilling / kansellering. Hjemreise kan da koster ca. 100-120 euro. Man kan også evt. sjanse på å ta og møte på flyplassen og se om det er noen kanselleringer fra andre norske selskaper (fly går til Norge hver dag). Dette hevdes å koster 50-100 euro (4-800 kr. ca.). Vi har Sjekket med Apollo og fikk bekreftet dette med 120 euro "standby bilett". Star Tour og Ving kan også ha avbestillinger + at retur kan også gå via Ryanair og f.eks. London.
- Apollo flyr til Norge Onsdag, fredag og lørdag
- Norwegian flyr til Norge omtrent hver dag.

Kursleder kan desverre ikke gi noen garantier for en rimelig hjemreise om man sjanser på "standby" bilett. Kursleder kan desverre heller ikke ta ansvar for din reise generelt eller ditt hotel.SE VIDEO OM GRAN CANARIA HER:
Thanks to: Juan F. and Mercedes T. at www.grancanaria.com for allowing me to promote Gran Canaria using the film above.

NYHETSBREV OG INTERESSE FOR KURSKONSEPTET:
Innholdet er under utvikling og det endelige kursprogrammet er ikke avklart, men registrer din interesse nå ved å sende epost (se bildet under for epostadresse):Er du interessert i å få levert økologiske grønnsaker i topp kvalitet på Gran Canaria?
Vi vil benytte kun økologiske råverer av beste kvalitet på kurset og samarbeider med ecolevering.com!